Aanpak

Als practitioner van zowel Insights Discovery als DISC heeft TalentCreator alle nodige certificaten. Dit maakt dat we, wat uw vraag ook is, steeds kunnen beschikken over heel wat kennis, modellen en aangepaste, moderne en dynamische oefeningen en leervormen. Daarnaast creëren we op vraag van de klant ook op maat oefeningen en passen we bestaande oefeningen/cases aan de realiteit aan van van uw bedrijf/team. Beide modellen bieden mogelijkheden om zowel individueel als in team aan de slag te gaan om leiderschapskwaliteiten, verkooptechnieken, onderlinge communicatie, samenwerking en zoveel meer in kaart te brengen en te verbeteren.

Stel ons uw vraag, wij zoeken een gepast antwoord!

Contactgegevens

Wim Morbée

Lange Nieuwstraat 136 bus 201
2000 Antwerpen

0498 53 33 44

talent@talentcreator.be

Insights Discovery

Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft u uw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe u reageert, denkt en handelt. Noem het: uw meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over u gaat en laat zien waar uw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Vurig Rood (wilskrachtig, doelgericht) , Stralend Geel (dynamisch, expressief), Zacht Groen  (relatiegericht, ontspannen) en Helder Blauw (nauwkeurig, objectief) vormen de basis van dit model. Interessant is zeker om te zien wat deze kleuren met u doen op een goede en op een slechte dag.

Disc framework

DISC gaat ten eerste uit van twee snelheden. Welke motor zit er bij u onder de motorkap? Sommige mensen houden ervan om de zaken snel te doen, te spreken met kracht en veel energie en hebben het hart op de tong. Anderen herkennen zich meer in de persoon die de zaken graag rustig en zorgvuldig aanpakt. Een beetje terughoudend en misschien wel behoudend. Extravert en introvert zo u wilt.

Ten tweede gaat DISC uit van prioriteiten. Welke zaken vindt u automatisch belangrijk? Het is als het ware het stuur in uw leven. Dit is de richting waar u het meest geneigd bent voor te kiezen. Hierbij onderscheiden we twee richtingen: taak- en mensgericht. Met taakgericht bedoelen we ook doel- en resultaatgericht. U vindt het prima om dingen alleen te doen in plaats van met anderen op te trekken. Bij mensgericht bedoelen we ook relaties, emoties, warmte en gewilligheid. U doet dingen liever samen dan alleen. D (Daadkrachtig, Direct), I (Interactief, Inspirerend), S (Sociaal, Stabiel) en C (Consciëntieus, Correct) vormen de basis van dit model.

HEEFT U INTERESSE IN EEN WORKSHOP OF
TEAMBUILDING VOOR UW PERSONEEL?

Neem dan nu contact op!